Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cijena ulaznice za meč u Briselu i do 400 KM

navijači bih
Foto: Arhiv

Kako se bliži početak večerašnjeg susreta između Belgije i BiH na stadionu “Kralj Baudouin” na ulicama Bruxellesa sve je više navijača, posebno onih sa obilježjima bh. reprezentacije.

Za njih trenutno najveći problem predstavlja činjenica što je veliki broj njih u Brisel stigao bez ulaznice za utakmicu. Kako su rekli za Anadoliju, cijene karata na crnom tržištu dostižu i ogromnih 200 eura, tako da nije poznat broj onih koji će izdvojiti tako veliki iznos za skupocjeni komadić papira. Mnogi su isticali da su spremni dati 100 eura kako bi sa tribina bodrili “Zmajeve”.

Navijači BiH, kojih je jako puno na ulicama Bruxellesa i na centralnom gradskom trgu, u odličnom raspoloženje dočekuju utakmicu. Do 14 sati nije zabilježen ni najmanji incident.

Isto tako njihovo dosadašnje ponašanje i atmosfera koju su napravili na ulicama naišla je na odobravanje lokalnog stanovništa. Najomiljenija pjesma, koju jako često skandiraju: “Biće gusto, biće 0:2”.

Domaće pristalice su u mnogo manjem broju na ulicama Bruxellesa i mogu se primjetiti samo u kafićima oko stadiona, gdje su počeli polako da se okupljaju.

Utakmica Belgija – BiH igra se večeras od 20:45 sati na stadionu „Kralj Baudouin” u Bruxellesu. Ukoliko BiH pobijedi ostvarila bi ogroman korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Francuskoj. U slučaju remija BiH bi ostala u igri za direktan plasman na šampionat, a ukoliko izgube u Briselu izabranici selektora Mehmeda Baždarevića do kraja kvalifikacija „hvatat” će treće mjesto u Grupi „B”, odnosno poziciju koja vodi u baraž.