Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zmajevi

Cimirot: Drago mi je što smo ponovo na okupu nakon dugo vremena (VIDEO)

IMG_0389

Radi se dvije veoma kvalitetne reprezentacije, ali mislim da će nam to dobro doći zbog narednog perioda i onoga što nas čeka, rekao Cimirot uoči duela s Italijom i Poljskom

Fudbalska reprezentacija BiH jučer se okupila u Zenici i počela priprema za duele Lige nacija protiv Italije i Poljske, a danas je, dolaskom Tonija Šunjića, kompletirala redove i sada se može posvetiti ozbiljnoj pripremi za duel s Italijanima 4. septembra u Firenci, prenosi Anadolu Agency (AA).

Gojko Cimirot, prvotimac Anderlechta ističe da mu je, prije svega, izuzetno drago što ponovo ima priliku da se druži i da trenira sa saigračima iz reprezentacije.

“Drago mi je što smo ponovo na okupu poslije duže vremena zbog korone. Jučer smo odradili malo lakši trening, danas smo svi na okupu i mislim da ćemo krenuti s ozbiljnijim radom. Što se tiče moje forme, već sam odigrao četiri utakmice, u pripremnom periodu sam dva mjeseca, tako da mogu biti zadovoljan.

O protivnicima Cimirot ima samo riječi hvale, ali očekuje da će bh. tim odigrati dvije dobre utakmice i ujedno ih iskoristiti kao pripremu za polufinale baraža za Evropsko prvenstvo.

“Radi se dvije veoma kvalitetne reprezentacije, ali mislim da će nam to dobro doći zbog narednog perioda i onoga što nas čeka. Mislim da trebamo dobro da se spremimo za ove dvije utakmice i da damo maksimum i da se skoncentrišemo na ono što nam slijedi”, rekao je Cimirot i dodao:

“Zaista smo odigrali dobru utakmicu protiv njih u Italiji. Iako sada nema dosta igrača koji su igrali prošli put, mislim da svi koji su tu mogu odgovoriti zahtjevima trenera i da ćemo odigrati dobru utakmicu.”

Bh. fudbalere, nakon priprema u Zenici, 4. septembra očekuje duel prvog kola Grupe “1” Lige “A” u gostima kod Italije. Tri dana nakon ogleda u Firenci “zmajevi” će na Bilinom polju ugostiti Poljsku. Osim tri spomenute reprezentacije u Grupi “1” igraće još i Holandija.