Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Cimirot: Finci ne idu u duele sto posto

cimirot gojko (1)

Tri dana nakon gostovanja u Tampereu, u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020 BiH, će igrati protiv Italije u Torinu

Gojko Cimirot, bh. reprezentativac koji igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, izjavio je da je Finska sigurno kvalitetna reprezentacija, te da je vrlo važno odigrati dobro tokom cijelog meča.

“Moramo obratiti pažnju na svakog igrača i dati svoj maksimum na terenu. Oni igraju kući veoma kvalitetan fudbal što su pokazali u posljednjim utakmicama. Igraju mnogo čvrsto i ne idu u duele stoposto. Mislim da je na nama da se koncentrišemo na našu igru”, rekao je Cimirot, te naglasio da u današnjem nogometu nema favorita.

“Ako daš svoj maksimum, onda možeš očekivati nešto na terenu, ako ne, onda je teško pobijediti bilo koga”, dodao je.

Redovni trening reprezentacije BiH na Grbavici, koji je bio planiran za danas, otkazan je zbog vremenskih neprilika u glavnom gradu BiH.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u četvrtak će čarter letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovati u Tampere, gdje će u subotu, 8. juna, od 18 sati igrati utakmicu trećeg kola grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske.

Tri dana nakon gostovanja u Tampereu, u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020 BiH, će igrati protiv Italije u Torinu.

Poslije dva odigrana kola u kvalifikacionoj grupi “J” Italija je prva na tabeli sa šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.