Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćiro bez dlake na jeziku objasnio zašto “Baždarević nije taj”

ciro blazevic cigar

U programu N1 TV, gost je bio i bivši selektor BiH, Ćiro Blažević, koji je prokomentarisao rezultat BiH u kvalifikacijama za Mundijal 2018. goddine.

“Ne poznajem nogometaša koji igra za reprezentaciju, a neće da se bori. Ivica Osim je preveliki gospodin, ali ja se ne slažem s njim, jer on neće da se zamjera, on neće da napadne nikoga. Sve je do vođe, ako nema vođe koji može igrače da uvjeri da vrijede i da mogu, onda nema nade. BiH je pokazala kapacitet da se moze nositi ravnopravno sa Belgijom. Sad je tu do selektora da izvuče maksimum iz igrača, a Baždarević nije taj. Na njemu je velika krivica za neuspjeh”, rekao je Blažević zatim dodao:

“Igračima sam rekao da sam ja jedina zvijezda reprezentacije. Kod mene se nisu smjeli ponašati kako se sad ponašaju. Ja odgovaram za ekipu i to je tako. Kad bi jedan umjereni čovjek kao Osim odlučivao, onda bi Meša ostao selektor. Međutim vi novinari stvarate javno mnijenje i vi ste poslali poruku da Baždarević treba da ode i njemu bi bilo najpametnije da odstupi.”

Na kraju se Ćiro Blažević dotakao i reprezentacije Srbije.

“Navijači su ljuti s razlogom, a oni se mogu zadovoljiti samo rezultatima. Evo, Srbija je toliko jadna čekala, imaju igrače, a dugo ih nije bilo na velikoj smotri i baš mi je drago što su se plasirali i nadam se da će pokazati puno.”