Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlazi li Faruk?

Član IO NSBiH: Nema šanse da Hadžibegić ostane

hadzibegic luks
FOTO: NSBiH

Prema istom izvoru, Savez je spreman isplatiti sve plaće selektoru i njegovom stručnom štabu, kako bi što prije potražili novo rješenje

Iako su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo svedene na mininum nakon sinoćnjeg debakla protiv Luksemburga na Bilinom polju, reprezentacija Bosne i Hercegovine ostatak kvalifikacija trebala bi odigrati s novim selektorom, pišu Sportske.

– Očekujemo da sam selektor podnese ostavku. Ukoliko to ne učini, Izvršni odbor će to uraditi. Ovo je bruka. Neviđena blamaža. Nema šanse da Hadžibegić ostane – izjavio je za Sportske član Izvršnog odbora NSBiH, koji je želio ostati anoniman.

Prema istom izvoru, Savez je spreman isplatiti sve plaće selektoru i njegovom stručnom štabu, kako bi što prije potražili novo rješenje.

Zvjezdan Misimović ima zadaću da razgovara s Hadžibegićem, a konačnu odluku donijet će Vico Zeljković, predsjednik NSBiH.

Selektor Hadžibegić nakon sinoćne blamaže nije ni ponudio ostavku. Kazao je kako će prihvatiti svaku odluku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, ali da je uvjeren da nema drugog rješenja nego nastaviti raditi s ovom grupom igrača, jer da, smatra, boljih i nemamo.

Sebe smatra “apsolutno spremnim da nastavi posao” te da vjeruje u igrače koje ima na raspolaganju.