Reprezentacija

prijateljski duel

Čustović: Iran je prilika za igrače iz Premijer lige BiH

10/11/2020

Uprkos velikim problemima zbog pandemije koronavirusa Čustović ističe da se i bh. tabor, kao i svi ostali u svijetu, snalaze i prilagođavaju novonastaloj situaciji

Fudbalska ”A” reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu uvečer na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase . Koševo“ odigraće prijateljsku utakmicu protiv Irana. Adnan Čustović, pomoćni trener bh. selekcije kazao je da će taj duel biti dobra prilika za igrače iz Premijer lige BiH da pokušaju da se nametnu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uprkos velikim problemima zbog pandemije koronavirusa Čustović ističe da se i bh. tabor, kao i svi ostali u svijetu, snalaze i prilagođavaju novonastaloj situaciji.

”Ovo je dobra prilika za igrače iz naše Premijer lige da se pokažu na ovim utakmicama kao i igračima koji su imali manju minutažu u prošlim utakmicama, tako da je na njima je da dokažu da je poziv stigao s dobrim razlogom i da dokažu da mogu biti dio budućnosti reprezentacije“, rekao je Čustović i osvrnuo se na Irance:

“Nisu imali neke zapažene rezultate u zadnjem periodu. Promijenili su selektora, da bi na tu poziciju došao Dragan Skočić koji je imao jednu utakmicu u oktobru. Stoga smo se više bazirali na tu utakmicu koju su odigrali protiv Uzbekistana. Imaju dobar napad, možda malo slabiju odbranu. Međutim, i njima neke zvijezde nedostaju.“

U sklopu priprema za novembarski ciklus utakmica, reprezentacije BiH će danas obaviti trening u Butmiru koji će propustiti Amer Gojak i Vladan Danilović čiji dolazak se očekuje u kasnim popodnevnim satima. Svi ostali reprezentativci su u bazi na Ilidži s tim da će manja grupa igrača, onih koji su kasno sinoć stigli ili igrali jučer utakmice, obaviti trening u hotelu.

Bez obzira na sve teškoće, kojih nisu pošteđene ni druge reprezentacije stručni štab BiH se s optimizmom priprema za prijateljski susret sa Iranom (12. novembar), te u Ligi nacija sa Holandijom (15. novembar) i Italijom (18. novembar) čime se za bh. reprezentaciju praktično završava ova takmičarska sezona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.