Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Danska, Norveška ili Slovenija? Svejedno, samo ne Irska”

djuric

U baražu za EURO 2016 za protivnika ne bih volio da dobijemo Republiku Irsku, istakao je Darko Ljubojević, potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) koji će predvoditi četveročlanu bh. delegaciju u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu prilikom nedjeljnog žrijebanja parova play-offa za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

BiH će biti nositelj u žrijebu sa Mađarskom, Švedskom i Ukrajinom, a za protivnike moći će dobiti Sloveniju, Republiku Irsku, Dansku ili Norvešku.

[yuzo_related]

“Irce bih volio da izbjegnemo jer igraju tvrdo, ostrvski, forma im je u isponu što su pokazali nedavnom pobjedom nad aktuelnim prvacima svijeta, Nijemcima. Ne smatram da im ne bi mogli parirati, eliminisati ih i plasirati se na šampionat u Francusku, ali vjerujem da su u ovom trenutku u baražu za nas najteži mogući protivnik”, rekao je Ljubojević za Anadolu Agency (AA), dodavši:

“Danska, Norveška ili Slovenija? Što se mene tiče, svejedno je. Naša reprezentacija se diže u zadnje vrijeme i kada nam se vrate povrijeđeni igrači sa svima njima možemo igrati i s pravom se nadati plasmanu na EP. Ne znam, kažem, možda bi najbolje bilo da izbjegnemo Irce, pa preko jednog od tri preostala moguća rivala tražimo put do EP”.

Na žrijebu zakazanom za nedjelu od 11:20 sati, uz Ljubojevića, delegaciju N/FS BiH činit će i selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, sekretar stručnog štaba Elmir Pilav, kao i generalni sekretar Saveza Jasmin Baković.

Baždarević je jučer za Anadolu Agency kazao kako bi volio da BiH u doigravanju ne igra sa Slovenijom, jer “ne bi volio izbaciti druga Srečka Kataneca iz baraža”. Naglasio je i da se BiH ne plaši niti od mogućih protivnika, odnosno da vjeruje u plasman na EURO 2016.