Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Demirović: Protiv svjetskog prvaka ne treba biti straha

demirovic repka (1)

Trebamo biti čvrsti, bez obzira kako se rezultat bude kretao, ne odustajati do kraja, probati da ih iznenadimo i možda izvučemo bod

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović optimista je uoči predstojećih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” sutra protiv Francuske u Strasbourgu i Kazahstana 7. septembra u Zenici.

„Znamo da igramo protiv svjetskih prvaka (Francuza, op.a.), ali isto tako bez obzira na to koliko su oni jaki nema predavanja niti treba da bude straha. Svaki od nas koji bude igrao treba da pruži maksimum, svi moramo vjerovati da možemo, a siguran sam da svi hoćemo da se borimo te da imamo veliki motiv. Trebamo biti čvrsti, bez obzira kako se rezultat bude kretao, ne odustajati do kraja, probati da ih iznenadimo i možda izvučemo bod”, kazao je Demirović, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao:

”Naš cilj protiv Kazahstana je pobjeda, posebno što igramo kod kuće i što će biti publike. Za mene će to biti prvi put da igram u Zenici jer sam slušao kakva atmosfera tamo vlada kad igra reprezentacija. Jako sam sretan zbog toga. Uz podršku navijača vjerujem da ćemo tu utakmicu pobijediti.“

Utakmica četvrtog kola grupe ”D” kvalifikacija za naredni Mundijal Francuska – Bosna i Hercegovina igra se sutra, 1. septembra, u Strasbourgu sa početkom u 20.45 sati.

Francuska je lider u grupi ”D” sa sedam osvojenih bodova. Ukrajina ima tri boda, Finska dva i Bosna i Hercegovina i Kazahstan po jedan.