Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Desni bek Sampdorije uskoro postaje Zmaj

daniel pavlovic

Fudbaler Sampdorije Daniel Pavlović uskoro bi trebao postati reprezentativac Bosne i Hercegovine, tvrde mediji u Italiji. Ovaj fudbaler koji može igrati na bočnim pozicijama i na lijevoj i na desnoj strani terena rođen je u Švicarskoj, dok njegovi roditelji porijeklo vuku iz Bosne i Hercegovine.

On je u kratkom razgovoru za portal Sampdorianews. net otkrio da je nedavno razgovarao sa selektorom reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedom Baždarevićem kojemu je dao potvrdan odgovor na pitanje želi li igrati za bh. tim.

“Nekoliko puta sam razgovarao sa Baždarevićem. Pitao me je kakva je moja situacija i da li bih želio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Na ovo pitanje odgovorio sam potvrdno i rekao mu da bi mi to bila izuzetna čast“, rekao je Pavlović koji bi tako vrlo brzo mogao riješiti problem na desnom boku u našem timu.

Pavlović je karijeru započeo u švicarskom Schaffhausenu, igrao je sa Izetom Hajrovićem u Grasshoppersu, a nastupao je još za Kaiserslautern i Freiburg u Njemačkoj, te Frosinone i Sampdoriju u Italiji.