Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Doktor Karabeg: Šimunović ima hematom dužine četiri centimetra

simunovic222

Reuf Karabeg, doktor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine potvrdio je da su iz Celtica dostavili ljekarske nalaze za povrijeđenog Jozu Šimunovića, koji neće doći na današnje okupljanje igrača na Ilidžu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon Miralema Pjanića i Ermina Bičakčića, selektor „A“ reprezentacije BiH Mehmed Baždarević zbog povreda protiv Belgije neće moći da računa na još dva reprezentativca, Jozu Šimunovića i Sanjina Prcića.

”Sanjin Prcić se na jednom od treninga povrijedio. Radi se o uganuću desnog skočnog zgloba i na našu veliku žalost neće biti na ovom okupljanju. Osim njega, za susrete protiv Belgije i Estonije smo ostali i bez Joze Šimunovića koji je povrijedio stražnju natkoljenicu lože. Selektor Mehmed Baždarević i ja smo razgovarali sa njegovim doktorom i od njega smo dobili na uvid svu dokumentaciju o stanju povrede, nalaze i snimak magnetne rezonance, gdje se vrlo jasno vidi ruptura mišića stražnje lože i hematom dužine četiri centimetra“, rekao je za oficijelnu internet stranicu N/FS BiH Reuf Karabeg, doktor fudbalske reprezentacije BiH.

Fudbalski reprezentativci BiH okupit će se danas u hotelu ”Austrija” na Ilidži, pa će večeras obaviti prvi trening pred utakmice sa Belgijom, koju će igrati 7. oktobra u Sarajevu, te Estonijom tri dana kasnije u Talinu.

Za plasman u baraž Svjetskog prvenstva ”Rusija 2018” popularno zvanim ”zmajevima” potrebne su pobjede u oba meča.