Duljević iz Osake poručuje: Daćemo sve od sebe da osvojimo Kirin kup

duljevic spanija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Osaki se priprema za finale Kirin Kupa protiv selekcije Japana. Izabranici Mehmeda Baždarevića danas će obaviti jedan trening.

Defanzivac Aleksandar Kosorić očekuje dobar i težak meč, te pobjedu reprezentacije BiH.

– Poslije pobjede na Danskom atmosfera se još više podigla i svi smo spremni za izazove koji nas očekuju. Pripremamo se za utakmicu s Japanom koji ima kvalitetnu, fizički spremnu ekipu. U utakmici s Bugarskom pokazali su svu svoju snagu. Oni su domaćini i sigurno imaju velike ambicije, ali mi smo došli ovdje da osvojimo turnir – rekao je Kosorić.

Haris Duljević, koji je imao zapaženu rolu u prethodne dvije utakmice, obećava maksimum i protiv Japana, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

– Dobro se osjećamo i atmosfera je odlična. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu i dočekati spremni finalnu utakmicu. Daćemo sve od sebe da pobijedimo – ističe Duljević.

Optimističan pred finalni susret je i Mateo Sušić.

– Iako smo prvi put zajedno, pokazali smo protiv Danske da smo momčad i da možemo osvojiti Kirin Kup. Japan je domaćin i sigurno će imati veliku podršku s tribina. Imaju dobre igrače. Mi ćemo se spremiti maksimalno i nadam se da ćemo osvojiti turnir – naglašava Sušić.

Utakmica Japan-BiH će biti odigrana 7. juna u 12.30 sati po srednjoevropskom vremenu.