Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duljević: Reprezentacija je nešto najveće u fudbalu

haris duljevic

Poslije bosanske lige i prelaska u Dynamo Dresden imao sam sezonu iz snova. Odigrao sam na jako velikom nivou, nisam imao puno oscilacija. Nisam zadovoljan klubom, borili smo se do kraja za opstanak u Drugoj Bundesligi, ali uspjeli smo, rekao je Haris Duljević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Pred prijateljske utakmice BiH s Crnom Gorom, 28. maja u Zenici, te Južnom Korejom u Seoulu 1. juna, istakao je da je atmosfera u ekipi dobra.

“Bez obzira što su prijateljske utakmice posvetit ćemo se reprezentaciji maksimalno, jer je reprezentacija nešto najveće u fudbalu. Vjerujemo da ćemo uspjeti pobijediti oba meča. To nam je i cilj”, kazao je Duljević.

O prethodnim test utakmicama BiH s Bugarskom (1:0) i Senegalom (0:0), Duljević je govorio danas na okupljanju reprezentativaca:

“Možemo biti zadovoljni. Dvije dobre utakmice. Imamo još vremena da se spremimo za Ligu nacija i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. Nadam se da ćemo obradovati naciju i izboriti nastup na EURO 2020”.