Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko insistira da igra, ljekari tvrde da ne može cijelu utakmicu

ismar-hadzibajric-edin-dzeko

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko (29) prethodnih dana u Rimu bio je podvrgnut medicinskim terapijama, i po svemu sudeći mogao bi zaigrati u dresu BiH protiv Velsa, u pretposljednjoj utakmici Kvalifikacija za EURO 2016.

Podsjećamo, Džeko je pretprošle subote istegao ligamente koljena, i prema prvim prognozama sa terena je trebao izbivati tri do četiri sedmice.

Nakon što je Džeko jučer stigao u Zenicu i priključio se pripremama Zmajeva, crne prognoze italijanskih doktora čini se da su bile pogrešne. Iako iz ljekarskog tima naše reprezentacije kažu kako Edin definitivno ne može odigrati cijeli susret protiv Velsa. Prema našim informacijama, Džeko insistira da zaigra u ključnoj utakmici Zmajeva za plasman na EP.

Zmajevi će danas odraditi dva treninga u potpunosti zatvorena za javnost, a večeras su iz našeg tabora najavili da će obznaniti hoće li Džeko igrati ili ne.

Selektor Mehmed Baždarević, kada su napadači u pitanju, na raspolaganju ima još Vedada Ibiševića, Armina Hodžića, Edina Višću i Milana Đurića, te lakše povrijeđenog Ermina Zeca.