Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kapiten zmajeva

Džeko napustio pripreme reprezentacije, prije odlaska ostavio poruku saigračima

Sarajevo: Reprezentacija BiH otputovala u Poljsku na utakmicu Lige nacija
13.10.2020.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je sa sarajevskog aerodroma u Poljsku, gdje ce igrati utakmicu Lige nacija. Edin Dzeko Photo: Armin Drugut/PIXSELL

Pojedini mediji u Italiji objavili su da bi Džeko mogao napustiti pripreme Zmajeva i vratiti se u Milano gdje bi bio pod nadzorom Interovih ljekara,

Kapiten Zmajeva Edin Džeko propustio je utakmicu Bosne i Hercegovine i Finske zbog povrede mišića.

Najbolji fudbaler BiH nakon poraza od Finske pojavio se na treningu koji je održan danas za igrače s manjom minutažom i one koji nisu nastupili u subotnjoj utakmici.

Pojedini mediji u Italiji objavili su da bi Džeko mogao napustiti pripreme Zmajeva i vratiti se u Milano gdje bi bio pod nadzorom Interovih ljekara, što je danas potvrđeno iz Nogometnog saveza BiH.

Kako je naš tim izgubio svaku šansu da se kroz baraž eventualno plasira na Svjetsko prvenstvo, stručni štab je odlučio da nema potrebe da Džeko, koji se nije sto posto oporavio, igra protiv Ukrajine.

Kapiten bh. reprezentacije je prije današnjeg povratka u Milano, pozdravljajući se poželio sreću u duelu sa Ukrajinom i poručio saigračima:

– Svima nam je teško pao ovaj poraz od Finske. Iz poraza se brže uči a nadam se da smo mi naučili nešto što će nam pomoći da u budućnosti ne ponavljamo ovakve greške. Nastavite raditi, morate vjerovati u svoje mogućnosti i siguran sam da tada možemo do doći do dobrog rezultata.