petev ide na pobjedu

Džeko ne igra protiv Finske, poznat i sastav Zmajeva za današnju utakmicu!?

dzeko nsfsbih

Kako stvari trenutno stoje, kapiten reprezentacije Edin Džeko neće biti u sastavu za današnju utakmicu

– Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije prijavljen za današnju, pretposljednju kvalifikacijsku utakmicu bh. tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, koju će na zeničkom Stadionu “Bilino polje” igrati protiv Finske (15.00 sati).

Zvanična stranica UEFA objavila je spisak prijavljenih igrača za današnji duel, na kojem nema Džeke, ali su na spisku napadača Ermedin Demirović, Smail Prevljak te Kenan Kodro.

Selektor BiH Ivaylo Petev očito je odlučio da bi preveliki rizik bio nastup kapitena u današnjem meču protiv Finske, odnosno da mu je potrebniji za utorak, kada će na istom stadionu igrati protiv Ukrajine (20.45 sati).

Očekuje se da će se Džeko naći u sastavu protiv Ukrajine ukoliko naša reprezentacija danas izbori povoljan rezultat, a to je pobjeda ili neriješen ishod.

Iz prvih 11 bi mogao ispasti i Dennis Hadžikadunić.

Pretpostavlja se da će Petev na teren izvesti sljedeći sastav: Šehić, Stevanović,  Ćivić, Ahmedhodžić, Saničanin, Cimirot, Hadžiahmetović, Pjanić, Kolašinac, Krunić i Prevljak.

Nogometaši BiH uoči posljednja dva meča zauzimaju četvrto mjesto, ali ih pobjede nad Finskom i Ukrajinom sigurno vode u baraž. Selekciji BiH vjerovatno će biti dovoljna i četiri boda, ali selektor Ivaylo Petev ističe da neće biti nikakvih kalkulacija i da ga u današnjem meču interesuje samo pobjeda.