Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edin Džeko drugi strijelac Lige nacija

dzeko s irska

U četiri kola UEFA Lige nacija u divizijama ”A”, ”B”, ”C” i ”D” ukupno su odigrane 92 utakmice, u kojima je postignuto 213 golova, odnosno u prosjeku 2,32 po meču. Statistički preciznije, gol je viđan svakih 41 minut po utakmici.

Zanimljivo, u novom UEFA takmičenju do sada nijedan pogodak nije postignut u sudijskoj nadoknadi vremena, analizira Anadolu Agency (AA). Prema podacima na zvaničnoj internet stranici UEFA-e, najviše puta mreže su pogađane u periodima od 16. do 30. minuta susreta, te od 46. do 60. – po 39 golova.

Očekivano, Španci imaju najviše preciznih dodavanja, čak 92 posto. Slijede ih reprezentativci Belgije s 88 posto.

Španija je najuspješnija i u procentu posjeda lopte (64 posto). Igrači nacionalnog tima Kazahstana su na 63 posto, Makedonije na 60.

Najviše udaraca ka golu protivnika uputili su Armenci, koji su u Ligi ”D” pucali 89 puta, u dva navrata više od Luksemburžana. Najviše golova postigli su Luksemburg i Španija po 10. Švicarska i Gruzija na kontu imaju po devet golova, Makedonija osam.

Trenutno najbolji strijelac Lige nacija je Romelu Lukaku (Belgija) sa četiri gola. Edin Džeko (Bosna i Hercegovina), Egzijan Alioski (Makedonija) i Danel Sinani (Luksemburg) postigli su po tri gola.

Prvi asistent je Marko Asensio (Španija) s pet dodavanja strijelcima pogodaka. Najviše odbrana sakupio je Elia Benedettini (San Marino) – 30.