Reprezentacija

Edin Džeko pred okršaj u Briselu: Znamo šta nam je činiti

02/09/2015

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Briselu igra jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2016. protiv selekcije Belgije.

Belgijanci, najbolja evropska reprezentacija i druga ekipa na FIFA rang listi, na tebeli je na drugom mjestu sa 11 bodova, tri više o BiH i favorit će u sutrašnjoj utakmici.

Reprezentacija BiH danas seli u Brisel gdje će večeras u 19 sati na stadionu “King Baudouin” održati službeni trening

Kapiten bh. selekcije Edin Džeko smatra da prednost na tabeli Belgijancima daje malu sigurnost, ali da su i oni pod velikim pritiskom.

– Belgija je jedna od najboljih evropskih ekipa, svjesni smo da igramo protiv ozbiljne reprezentacije i tako treba i da se postavimo – kazao je Džeko za zvaničnu internet stranicu Nogometnog saveza BiH.

– Svi mi volimo velike utakmice, zato i igramo fudbal, a ovo je sigurno jedna od najvećih u kvalifikacijama. Igračima ne treba veći motiv, znamo šta trebamo raditi, a ja personalno ću dati sve od sebe na terenu i, tada je sve moguće. Važno je da igramo dobro kao ekipa, jer onda će do izražaja doći i svaki pojedinac – dodao je Džeko koji je bio strijelac gola u prvoj utakmici protiv Belgije u Zenici.

Najbolji striijelac bh. reprezentacije očekuje veliku podršku s tribina.

– Vjerujem da ćemo imati veliku podršku, jer to nam je veoma važno u ovom meču. Uostalom, navijači su uvijek bili naš 12 igrač, gdje god da igramo, pa ne sumnjam da će tako biti i sada. Ono što mogu obećati uime ekipe jeste, da ćemo dati svaki atom snage, kako bismo ostvarili dobar rezultat – kazao je.

Reprezentacija BiH danas seli u Brisel gdje će večeras u 19 sati na stadionu “King Baudouin” održati službeni trening.

Utakmica sedam kola kvalifikacija za EP 2016. u Francuskoj između Belgije i BiH igra se u četvrtak u 20.45 sati, a glavni sudija je Manuel de Sousa iz Portugala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.