Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evo gdje možete gledati utakmicu BiH – Austrija

duljevic sj irska bih

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je startovala u UEFA Ligi naciji. Naši reprezentativci pobijedili su u Belfastu Sjevernu Irsku rezultatom 2:1 i trasirali dobar put uoči narednog susreta.

“Teška utakmica. Najbitnija su tri boda, nas čeka druga utakmica i mi ćemo pokušati poboljšati neke stvari, imamo problema sa igračima iz odbrane i to nam je hendikep. Ćivić nije potpuno spreman, nije trenirao dugo i morat ćemo vidjeti šta ćemo napraviti za Austriju. Nije ovo bila naša najbolja igra, možemo puno bolje”, rekao je selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki.

Sljedeći protivnik Zmajeva u 3. grupi B-lige je selekcija Austrije koja u utorak, 11. septembra 2018. dolazi na Bilino polje.

Austrijski selektor Franco Foda za medije je dao kratku analizu našeg tima pred sutrašnji susret:

“Bosna i Hercegovina ima dobro posložen tim, to su tehnički potkovani igrači. Gledao sam ih protiv Sjeverne Irske, igrali su u gostima i morali su se koncentrisati na kontranapade”, rekao je Foda.

Podsjećamo, televizija Pink BH će sutra od 20:45 sati ekskluzivno prenositi utakmicu BiH-Austrija, za sportski komentar biće zadužen novinar Sabahudin Topalbećirević, a gledateljima preporučujemo i uvertiru pred sutrašnji okršaj-od 20 sati, emisiju UŽIVO iz Zenice koju će sa svojim gostima voditi novinar Denis Huseinbegović.