Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zmajevi zadovoljni

Evo šta Pjanić, Gojak, Sušić i Duljević kažu o trijumfu nad Rumunima

pjanic besic nfsbih

“Utakmica je bila teška, ali i mi smo je sami malo otežali i sigurno da možemo bolje”

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u utorak na domaćem terenu protiv Rumunije rezultatom 1:0, u utakmici drugog kola UEFA Lige nacija.

Nakon mršavog poluvremena, selektor Petev je drugo poluvrijeme ušao s tri izmjene. Teren su napustili Sanjin Prcić, Gojko Cimirot i Edin Džeko, a u igru ušli Miralem Pjanić, Amir Hadžiahmetović i Smail Prevljak.

Upravo je Pjanić bio jedan od motora preokreta.

– Utakmica je bila teška, ali i mi smo je sami malo otežali i sigurno da možemo bolje. Međutim, važno je da smo osvojili ova tri boda zbog samopouzdanja ekipe. U posljednje vrijeme nismo imali dobre rezultate, ali sad smo dobro krenuli. Sad idemo na teško gostovanje u Crnu Goru gdje ćemo nastojati ostvariti pozitivan rezultat. Dobra stvar je to što imamo dosta igrača u rotaciji i da na sve možemo računati, izjavio je Pjanić.

Amer Gojak tvrdi da je ovo bila teška utakmica.

– Bila je ovo teška utakmica. Rumunija je agresivna ekipa koja zna da igra fudbal. Mi možemo biti zadovoljni utakmicom i ostvarenim rezultatom. Idemo još jače dalje. Dobro smo igrali i u prethodnim utakmicama, ali nedostajalo nam je sreće. Večeras smo konačno nagrađeni. Predstoji nam još jedna utakmica u kojoj idemo na pobjedu.

Mateo Sušić koji je pružio dobru partiju kaže da su tri boda najvažnija.

– Uzeli smo tri boda koja su nam jako važna. Dobro smo počeli, igrali smo presing i imali posjed, ali smo ih greškom vratili u igru. Nakon te njihove prilike kao da se i malo strah uvukao u nas. U drugom poluvremenu smo uspjeli postići gol i sačuvati prednost. Idemo dalje i pred nama su još dvije važne utakmice, kaže Mateo Sušić.

Haris Duljević ističe da je najvažnije što smo ostvarili pobjedu.

– Utakmica je bila jako teška, ali smo uspjeli da ostvarimo pobjedu. Nadam se da ćemo se odmoriti do subote i napraviti još jedan korak ka prvom mjestu u grupi. Uvijek može bolje i sve su utakmice teške, ali najbitnije je da smo pobijedili, rekao je.

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri boda nakon dvije utakmice koliko ima i Finska. Slijedi Crna Gora s tri boda, dok je posljednja Rumunija bez bodova.