Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacija za ep

Savo Milošević debitovao pobjedom, Fanaticosi prekidali utakmicu

prekid fanaticosi
FOTO: Screenshot

U našoj grupi odigrane su još dvije utakmice. Island i Luksemburga odigrali su 1:1, a Portugal je savladao Slovačku 3:2

Debi Save Miloševića na klupi Zmajeva, u utakmici 7. kola Kvalifikacija za EURO 2024 u Njemačkoj, prošao je prilično dobro. Zmajevi su poveli protiv Lihtenštajna već u 14. minutu i to golom Amara Rahmanovića.

Edin Džeko je prethodno pokušao, no nakon što je njegov udarac izblokiran, lopta se odbila do Rahmanovića i bivši igrač Sarajeva je zakucao u mrežu protivnika. Bio je to Rahmanoviću prvi gol u dresu BiH.

Šest minuta kasnije Rahmanović je opet u akciji, ovaj put asistira Miroslavu Stevanoviću koji pogađa mrežu domaćina. No, nakon intervencije iz VAR sobe, taj nam je gol poništen.

milosevic vaduz
FOTO: Screenshot
Savo Milošević: Startovao pobjedom

Ipak, u 41. minutu Stevanović je došao na svoje. Asistirao mu je Demirović, a Miroslav je ovaj put uspio izbjeći ofsajd i smjestiti loptu u mrežu Lihtenštajna za 2:0.

U drugom poluvremenu nije bilo golova ali je bilo problema i nemilih scena. Napravili su ih BH Fanaticosi. Početkom drugog poluvremena BH Fanaticosi su opet prekinuli utakmicu. Jer prekinuli su je nakratko i u 4. minutu. No, ovaj put je malo duže potrajalo i bilo je malo mučnije za gledati.

Nekoliko baklji završilo je na terenu, a sudija je prekinuo utakmicu. Uzvikivali su “Savez napolje”. Kapiten Edin Džeko otišao je iza gola da ih pokuša urazumiti da ne prave probleme. I čini se da je uspio u tome.

Utakmica je završila pobjedom 2:0.

Milošević: Ovo je početak

“Čestitke momcima. Prezadovoljan sam prvim poluvremenom, a u drugom je bilo prekida pa se gubio ritam. Moramo biti zadovoljni i mi, a i svi gledaoci. Prije svega odnosom ,ozbiljnošću, a možda jedina stvar koja nije bila na nivou jeste realizacija. Imali smo još 7-8 šansi, ali možda je i bolje da se to danas desilo, pa da to u ponedjeljak nadoknadimo“, rekao je Milošević

“Ovo je početak. Novi početak ciklusa, nečega što trebamo odraditi do marta i zaista su to prihvatili da se od danas pripremamo za sve što slijedi. Idemo dalje, za tri dana je nova utakmica. Trebamo se što prije oporaviti”, dodao je.

Najavio je duel s Portugalom.

“Stanje na tabeli je takvo, ali imamo mnogo toga da izgubimo, kao i da dobijemo. Biće potpuno drugačija utakmica od ove, protivnik će biti opasniji, ali će i ostavljati više prostora. Mislim da smo uspjeli da sačuvamo momke, svježinu za ponedjeljak. AKo uspijemo energetski izdržati 90 minuta, onda će to biti blizu”, zaključio je Milošević.

Naredni duel Zmajevi imaju u ponedjeljak kada na Bilino polje stižu Ronaldo i društvo.

tabela bih

BiH je u ovom meču nastupila u sastavu: Šehić, Kolašinac (od 87. Ćivić), Hadžikadunić, Barišić (od 77. Gojković), Dedić (od 90. Gazibegović), Cimirot, Pjanić (od 77. Hadžiahmetović), Demirović, Rahmanović, Stevanović, Džeko (od 87. Bilbija).

U našoj grupi odigrane su još dvije utakmice. Island i Luksemburga odigrali su 1:1, a Portugal je savladao Slovačku 3:2.