zmajevi

Fudbaleri BiH danas dočekuju Kuvajt u prijateljskom susretu

ivaylo petev – anadolija

“Meni je jako bitno da igrači koji budu igrali pokažu želju, borbu i jedinstvo. Svaki treba pokazati želju da se pobijedi”, smatra Petev

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kuvajta igra se večeras od 20:45 sati na Bilinom polju u Zenici.

Ovaj će duel, osim prilike da bh. tim upiše prvu pobjedu nakon novembra 2019. i trijumfa protiv Lihtenštajna (3:0), biti i prilika da puleni selektora Ivayla Peteva “osjete” teren zeničkog stadiona na kojem će 7. septembra dočekati Kazahstan u meču 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Selektor BiH Ivaylo Petev istakao je da je utakmica protiv selekcije Kuvajta vrlo važna kako bi igrači stekli još više samopouzdanja.

“Meni je jako bitno da igrači koji budu igrali pokažu želju, borbu i jedinstvo. Svaki treba pokazati želju da se pobijedi”, smatra Petev.

Optimizam da će bh. fudbaleri prekinuti niz bez pobjede ulijeva i rezultat iz francuskog Strazbura, gdje su u srijedu navečer odigrali neriješeno protiv aktuelnih svjetskih prvaka Francuske (1:1).

“Grupa je nezgodna. Svako ima šansu. Naša budućnost je u našim rukama. Sve ovisi o nama. Mi ćemo pokušati da ovu šansu iskoristimo i da dobijemo priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo. Sve je moguće. Pokušat ćemo da igramo iz utakmice u utakmicu bolje i bolje. Igrači su svjesni toga. Atmosfera je dobra, vidjeli ste kako su igrali jedan za drugog u prošloj utakmici protiv Francuske i tako trebaju nastaviti i u budućnosti”, rekao je Petev na jučerašnjoj pres konferenciji.

Bosna i Hercegovina sa dva boda iz tri meča zauzima četvrto mjesto u grupi D. Vodeća je Francuska s osam bodova iz četiri utakmice, Ukrajina je druga sa četiri boda iz isto toliko utakmica, a treća je Finska, sa dva boda iz dvije utakmice, koliko imaju i BiH te posljednji Kazahstan, koji su odigrali po tri utakmice.