Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Futsal reprezentacija BiH podijelila bodove sa Mađarskom

BiH – Makedonija 2:3

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Bakuu neriješeno s Mađarskom 2:2 u susretu drugog kola grupe B kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

I pored nekoliko prilika na obje strane u prvom poluvremenu nije bilo golova. Drugi period igre su bolje otvorili Mađari. Bh. reprezentativci su bili neoprezni na sredini terena u 22. minuti, Horvath je presjekao jedno dodavanje, izašao sam pred Galića i nije mu bilo teško da pogodi mrežu.

Četiri minute poslije Mađarska je udvostručila predsnost. Golman Toth je poslao loptu ka šestercu bh. tima gdje Srđan Ivanković nije najbolje zahvatio glavom, a Droth je bio priseban i pogodio je za 0:2.

Kapiten reprezentacije BiH Nijaz Mulahmetović u 31. minuti postiže pogodak za 1:2. Aladžić je šutirao s distance, lopta je išla pored gola, ali je Mulahmetović natrčao na nju i skrenuo je u mrežu protivnika.

U 38. minuti bh. tim izjednačuje rezultat. Bevanda je asistirao Pavloviću koji šutira sa šest metara i pogađa donji desni ugao gola Totha.

Do kraja susreta bh. tim je stvorio još nekoliko prilika, ali Bevanda, Bošković i Markić nisu bili precizni i rezultat se nije mijenjao.

U trećem kolu 11. aprila BiH će se sastati s Albanijom u 15.30 sati, dok će meč Mađarska – Azerbejdžan početi u 18.00 sati, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.