Gareth Bale: Spreman sam 100 posto za meč sa BiH

bale

Spreman sam 100 posto za predstojeće utakmice kvalifikacija za EURO 2016 koje ćemo odigrati protiv Bosne i Hercegovine i Andore, istakao je Gareth Bale, reprezentativac Velsa i zvijezda Real Madrida, nakon što je mu je dodijeljeno priznanje za najboljeg fudbalera Velsa u 2015. godini.

Doskora povrijeđeni igrač rekao je da se u potpunosti oporavio, te da se dobro osjećao na terenu u gradskom derbiju u kojem je Real protekle nedjelje remizirao s Atleticom rezultatom 1:1.

“Sve je uredu. Uživao sam u meču s Atleticom, jer su mi nedostajale utakmice”, rekao je Bale, te dodao:

“Pod velikim smo, ali slatkim pritiskom. Imamo priliku uraditi nešto što generacije naših reprezentacija nisu uspjele. Nisam još uzbuđen, ali subota je blizu i uzbuđenje će rasti”.

Sada i je i definitivno potvrđeno da će Bale predvoditi Vels u subotu na stadionu “Bilino polje” u Zenici u devetom kolu kvalifikacija za EURO 2016, gdje njemu i saigračima treba bod za ovjeru direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine od 10. juna do 10. jula odigrati u Francuskoj.

Njihovi protivnici, reprezentativci BiH jurišat će na pobjedu kako bi uz trijumf 13. oktobra na Kipru, i uz eventualni poraz Izraela istog dana u Belgiji izborili plasman u baraž za EP.

Nakon osam odigranih kola na tabeli grupe “B” vodi Vels sa 18 bodova, druga je Belgija sa 17, a treći Izrael sa 13. BiH je sakupila 11, Kipar devet, dok je Andora bez bodova.