Bh. reprezentativac

Gojak: Izvući pouku iz meča protiv Gruzije i pobijediti Luksemburg

bih gruzija gojak AA (1)

Realizacija je bila problem za bh. tim i protiv Gruzije, mada se, napomenuo je i Gojak, stvara dosta šansi

Nakon poraza u petak navečer od Gruzije (0:1), nogometna reprezentacija Bosne i Herecgovine nastavila je pripreme u Trening centru NSBiH u Zenici za naredni prijateljski meč, koji će na zeničkom Stadionu “Bilino polje” igrati u utorak navečer protiv Luksemburga (20.45 sati).

Poraz od Gruzije bio je četvrti uzastopni poraz pulena bh. selektora Ivayla Peteva, koji nije ostvario pobjedu u zadnjih pet mečeva. U tim su mečevima samo jednom remizirali, u gostima kod Ukrajine 1:1, a i primili su osam, dok su postigli samo jedan gol. Zato se pobjeda u utorak navečer nameće kao imperativ. Danas su pred novinare, na press-konferenciji u TCNSBiH, izašli Amer Gojak i Adi Nalić.

-Svi smo očekivali da ćemo dobiti i prvu utakmicu. Svjesni smo, trebamo izvući pouku i da izađemo jači iz ovoga te da narednu utakmicu, protiv Luksemburga pobijedimo- kazao je Gojak.

Realizacija je bila problem za bh. tim i protiv Gruzije, mada se, napomenuo je i Gojak, stvara dosta šansi.

-Fali taj gol! Nogomet se igra za golove, ali nam nedostaje nekada i te sreće. Nadam se da će se i to promijeniti. Svi zajedno pobjeđujemo, svi zajedno gubimo i očekujem da iz ovoga izađemo jači- kazao je Gojak.

Nada se da će ih, dodaje, sreća popratiti u Ligi nacija, kada očekuje da će pokazati kvlitet za koji smatra da ga bh. tim posjeduje.

Nalić je najavio kako se u utorak od bh. tima može očekivati tim koji želi dati sve od sebe.

-Pripremamo se na najbolji mogući način i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo tu pobjedu. Moramo da krenemo sa nule, da damo sve od sebe i da odigramo na svom maksimumu, jer nema laganih protivnika- istakao je Nalić.

Bilji su, kaže, bili i protiv Gruzije, ali nisu dali gol te su poraženi. Nada se da će u utorak navečera slaviti pobjedu.

Selektor Petev odlučio je da će sutrašnji trening u 17.30 sati te press-konferenciju pola sata ranije, odraditi u Trening centru NSBiH u Zenici, umjesto na Stadionu “Bilino polje”, kakva je bila dosadašnja praksa.

Duel protiv Luksemburga bit će ujedno i zadnja provjera za “Zmajeve” pred početak trećeg izdanja UEFA Lige nacija, u sklopu koje će u junu odigrati četiri meča, u okviru Treće grupe – Lige nacija B, u kojoj su još Finska, Rumunija i Crna Gora.

Petev je, nakon duela protiv Gruzije, najavio da da će mijenjati tim, a možda i dosadašnju formaciju 3-5-2. Petev na raspolaganju ima sljedeće igrače: golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli) i Vladan Kovačević (Rakow); odbrambeni: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Bordeaux), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Adnan Kovačević (Ferencvaros), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Amar Dedić (Wolfsberger) i Jusuf Gazibegović (Sturm Graz); vezni: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Adi Nalić (Malmo), Vladan Danilović (Nacional), Amar Rahmanović (Konyaspor) i Miroslav Stevanović (Servette) te napadači: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb). Odsutni su Miralem Pjanić, Sanjin Prcić i golman Kenan Pirić.