Fudbaler Dinama

Gojak: Nadam se da ću opravdati povjerenje selektora

Gojak

Gojak u Beču očekuje veliku podršku bh. navijača na stadionu “Ernst Happel”.

Današnjim okupljanjem mogometna A reprezentacije BiH u Beču, zvanično počinju pripreme za utakmicu UEFA Lige nacija protiv selekcije Austrije, u četvrtak, 15. novembra, te tri dana kasnije i za prijateljski susret s reprezentacijom Španije.

Među igračima koji su već stigli u Beč je član zagrebačkog Dinama Amer Gojak, koji je kazao da je sretan zbog poziva selektora Prosinečkog.

– Nadam se da ću dobrim igrama opravdati njegovo povjerenje i ovaj poziv. Ne samo da sam ja sretan nego su i u klubu ponosni što imaju jednog “A” reprezentativca u svojim redovima. Rekli su mi da igram najbolje što mogu i da dostojno predstavljam i sebe ali i klub u kojem igram – kazao je Gojak.

Ovo je njegov drugi poziv u “A” reprezentaciju, nakon što je prošle godine bio na klupi u susretu protiv Gibraltara.

– Dosta igrača poznajem, sa Ćivićem sam bio u mladoj reprezentaciji, s Todorovićem isto i da se nije povrijedio i on bi bio tu. Siguran sam da ćemo se dobro družiti i pružati odlične partije svi zajedno. Kao i svi igrači i ja priželjkujem da zaigram, na treninzima ću se maksimalno truditi, a na selektoru je da odluči hoću li dobiti određenu minutažu i da li ću uopšte dobiti priliku da igram. Ne opterećujem se time, moje je da radim ozbiljno, a ako dobijem šansu, nije samo prazna riječ kad kažem da ću ostaviti “srce na terenu” to zaista i mislim – izjavio je Gojak za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Gojak u Beču očekuje veliku podršku bh. navijača na stadionu “Ernst Happel”.

– Očekujem da će atmosfera biti kao kad igramo kod kuće. To će nam biti dodatni motiv uz želju koju sigurno svi imamo da se predstavimo na najbolji mogući način, odigramo maksimalno skoncentisano i borbeno. Na kraju ako svi damo sve od sebe, onda ni pobjeda ne bi trebala izostati – kazao je Gojak.