Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golom Edina Džeke BiH slavila i protiv Austrije (FOTO / VIDEO)

pjanic dzeko

Golom Edina Džeke nogometna reprezentacija BiH slavila je novu pobjedu u Ligi nacija.

Nakon Sjeverne Irske, na Bilinom polju pala je Austrija.

Džeko je odlučujući gol zabio u 78. minutu utakmice, nakon dodavanja Elvisa Sarića. Bio je to Džekin 96. nastup u dresu reprezentacije BiH.

Austrijanci su u prvih petnaestak minuta bili nešto opasniji, ali je odbrana bh. tima bila na visini zadatka. Sredinom poluvremena BiH je preuzela inicijativu, a najbolju priliku imala je u 40. minuti kada Džeko nije uspio da zahvati loptu nakon centaršuta Duljevića i sa par metara zatrese mrežu.

U drugom poluvremenu nastavila se “rovovska” borba na sredini terena za svaku loptu. Obje ekipe su napravile veliki broj grešaka koje nisu protivnički napadači znali iskoristiti, a na gol se čekalo do 78. minute. Sarić je dobro uposlio Džeku, a kapiten bh. reprezentacije pored svog čuvara šutira sa desetak metara u suprotni ugao i dovodi BiH u vodstvo.

Nakon primljenog gola Austrijanci su svim snagama krenuli po izjednačenje, ali je bedem ispred gola BiH dobro funkcionirao.

U finišu je reprezentacija BiH mogla udvostručiti prednost, no šut Krunića izblokirao Lazaro na gol-liniji.

BiH je trenutno lider Grupe 3 u B diviziji UEFA-ine Lige nacije, a naredni meč igra na domaćem terenu 15. oktobra protiv Sjeverne Irske. Austrija će 12. oktobra dočekati selekciju Sjeverne Irske.

Mjesec kasnije će “Zmajevi“ igrati posljednji meč na gostovanju u Austriji.

https://www.youtube.com/watch?v=EvlPbFyEvAw

Kraj susreta na Bilinom polju. Pobjeda Zmajeva. BiH – Austrija 1:0.

94.min… Kakva šansa za Krunića, ali u zadnji trenutak odbrana Austrije to je izblokirala…

93.min… Izlazu Duljević ispraćen ovacijama s tribina, u igri je Riad Bajić…

Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade…

89.min… Ulazi Krunić, izlazi Miralem Pjanić…

86.min… Izlazi Višća, ulazi Zakarić, i dalje vodimo 1:0…

78.min… GOOOOOOOOOOOOOOOL! Edin Džeko pogađa za 1:0! Majstorski je Džeko je matirao golmana Austrije sa nekih 10 metara iskosa nakon što ga je Sarić uposlio… Bravo, vodimo i trenutno imamo šest bodova. Lideri smo naše grupe.

https://www.youtube.com/watch?v=UBRAilUC1AA

56.min… Duljević je pokušao sa ivice kaznenog prostora nakon lošeg boksovanja lopte golmana Austrijanaca. Ipak, Alaba se ispriječio i loptu skrenuo u korner…

54.min… Na Bilinom polju nema promjene rezultata, puno grešaka na obje strane u dodavanjima, uglavnom se igra između dva kaznena prostora…

46.min… Počelo je drugo poluvrijeme na Bilinom polju… Susret na stadionu Bilino polje sudi Francuz Ruddy Buquet.

Kraj prvog poluvremena na Bilinom polju. BiH – Austrija 0:0.

40.min… Kolosalna prilika za BiH. Situacija kao prepisana kod prvog gola protiv Sjeverne Irske, samo što je ovaj put Duljević probio po lijevoj strani, a Džeko na nekih pet metara od gola promašio loptu… Šteta.

30.min… Šunjić je zamalo zakasnio nakon ubačaja sa strane. Malo zatim, probao je i Džeko, ali lopta ide preko gola…

21.min… Na Bilinom polju nema promjene rezultata, i dalje je 0:0. Austrijanci su već tri puta pokušali ugroziti naš gol, na sreću Šehićeva mreža i dalje miruje…

Loše vijesti za našu mladu reprezentaciju stižu iz Velsa. Tamo je Portugal savladao domaćina s 2:0 i došao na dva boda iza naše selekcije na tabeli za plasman na EP u Italiju 2019.

Portugal ima i utakmicu manje, igrat će do kraja kući protiv nas i Lihtenštajna.

14.min… Nova greška, ovaj put Duljevića, Arnautović je probao sa ivice kaznenog prostora, ali Šehić je uspio to odbraniti…

11.min… Nakon loše izvedenog kornera, Bešić je pogriješio, a Austrijanci krenuli u munjevitu kontru, no na sreću pokušaj sa nekih 20-tak metara odlazi u korner…

Podsjećamo, utakmicu možete gledati uživo na programu televizije Pink BH.

4.min… Prva izgledna situacija pred golom Austrijanaca, Pjanić je odlično pokušao izbaciti Sarića u priliku, no igrač Samsunga nije uspio stići loptu gurnutu u kazneni prostor…

1.min… Počela je utakmica na Bilinom polju, sretno Zmajevi…

Evo kako izgleda trenutna tabela u našoj grupi…

Poštovani posjetioci portala Fokus.ba dobrodošli na LIVE tekstualni prenos utakmice 2. kola Lige nacija u kojoj na Bilinom polju igraju Bosna i Hercegovina i Austrija.

Selektor Robert Prosinečki je napravio jednu promjenu u sastavu večerašnji meč s Austrijancima u odnosu na startnu postavu koja istrčala prije četiri dana na megdan Sjevernim Ircima.

Za razliku od duela protiv Sjeverne Irske, u timu nema Gojka Cimirota, a na terenu će od prve minute biti Darko Todorović.

Muhamed Bešić će tako večeras vjerovatno vratiti na svoju standardnu poziciju, u vezni red, dok će Todorović na poziciju desnog beka.

Evo sastava za večerašnji duel na Bilinom polju.

BiH: Šehić, Čivić, Todorović, Bešić, Višća, Duljević, Pjanić, Džeko, Šunjić, Zukanović i Sarić.

Austrija: Lindner, Hinteregger, Ilsanker, Arnautović, Alaba, Gregoritsch, Prodl, Žulj, Grillitsch, Lainer i Lazaro.

https://www.fokus.ba/sport/reprezentacija/rumuni-nas-dotukli-maestralnim-golom-mladi-zmajevi-u-teskoj-poziciji-video/1219873/