Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gotovo je! Više nam ni Kipar ne može pomoći FOTO / VIDEO

bih_belgija_grbavica_5

Nogometna reprezentacija BiH izgubila je sve šanse za plasman na SP u Rusiji kolo prije kraja kvalifikacija.

Porazom od Belgije 3:4 na Grbavici, Zmajevi i u slučaju da Grčka večeras ne pobijedi Kiprane, neće vidjeti Rusiju iz prostog razloga što bi smo tada bili najlošija druga reprezentacija kada su sve grupe i pozicije za baraž u pitanju. Postoji jedan promil šansi, a taj da Slovačka ne pobijedi Maltu na svom travnjaku, a da Slovenija u istog grupi pobijedi Škotsku.

Već na početku meča vidjelo se da ćemo teško do pobjede. Belgijanci dolaze do prednosti. Igrao se 4. minut kada je nakon dobre akcije belgijskog napada Meunier snažnim šutom savladao Begovića i doveo svoj tim u vodstvo.

U nastavku meča Belgija je igrala nešto defanzivnije čekajući svoje prilike iz kontranapada, a BiH je uspjela kreirati nekoliko poluprilika za postizanje gola. Napadi selekcije BiH isplatili su se u 30. minuti kada je izjednačenje našem timu donio raspoloženi Haris Medunjanin.

Samo deset minuta kasnije BiH dolazi do vodstva. Nakon greške Vertonghena, Edin Višća izlazi sam pred golmana Courtoisa i postiže drugi gol za domaću selekciju. Činilo se tada da možemo do velike pobjede. No, u drugom poluvremenu Belgijanci su jednostavno pokazali da nisu došli na izlet u Sarajevo.

Posljednjih pola sata igre jednostavno nismo bili na nivou. Belgija je izjednačila u 59. minutu preko Batshuayija, a novi šok za Zmajeve stigao je u 70.minutu kada je zabio Vertonghen za 2:3 na semaforu.

Novi tračak nade ukazao se u 82.minutu, kada je Đumić izjednačio iz kornera.

Samo minutu kasnije Carasco nas je dotukao i postavio konačnih 4:3 za Belgiju.

Sa Estoncima igramo u utorak. Oni su večeras slavili sa 6:0 u gostima kod Gibraltara.