Reprezentacija

Pisanje medija

Grcima laknulo: “Vranješa nema, konačno je izbačen iz reprezentacije”

20/02/2019

Vranješ je jučer zvanično odstranjen iz reprezentacije BiH, a tu informaciju su prenijeli svi grčki mediji

Kao i nekoliko puta ranije tako će i predstojećim kvalifkacijama Bosna i Hercegovina i Grčka voditi veliku borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Prvi duel ova dva tima na programu je krajem marta, a tada kao i u cijelim kvalifkacijama dres Zmajeva neće nositi Ognjen Vranješ.

Vranješ je jučer zvanično odstranjen iz reprezentacije BiH, a tu informaciju su prenijeli svi grčki mediji.

“Vranješ konačno izbačen iz reprezentacije”, naslov je koji donosi grčka Gazzetta.

Prema nekim izvještajima Grcima je laknulo što protiv njih neće igrati Vranješ koji se u nacionalnom timu pokazao kao odličan defanzivaci i bio je jedan od boljih igrača u bh. reprezentaciji, pišu Sportske.ba.

Ognjena Vranješa neću više pozivati, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH za Anadoliju.

“Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac se mora dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide.

Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju”, istakao je Prosinečki, dodavši:

“Istina, imat ćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurirati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.