Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grčki savez: Nema opravdanja za nasilje nad našim igračima

DB68XfpXkAAvt11

Fudbalski savez Grčke poručio je da nema opravdanja za nasilje nad dvojicom grčkih igrača u Zenici poslije fudbalske utakmice reprezentacija BiH i Grčke, te da su navijači BiH stvorili izuzetno neprijateljsku atmosferu na stadionu. Grčki savez podsjeća da navijači reprezentacije BiH nisu dozvoli da se čuje nacionalna himna Grčke.

Iz ovog saveza ističu da se je nepravedan i nespretan pokušaj izvrtanja činjenica kojim se počinioci žele predstaviti kao navodne žrtve.

U saopštenju grčkog saveza je naglašeno da “nijedan član grčke delegacije niti igrač nije izazvao ni minimum napetosti”, što se može vidjeti i na video-snimcima utakmice.

“Grčki fudbaleri su sportskim rezultatima, kako u reprezentaciji, tako i u domaćim i evropskim klubovima, pokazali da su dostojni ambasadori i predvodnici fer pleja”, poručili su iz grčkog saveza.

Iz ovog saveza napominju da je zvanično i javno priznanje Fudbalskog saveza BiH o tome šta se dogodilo odmah nakon utakmice u Zenici čin iskrenog priznavanja stvarne odgovornosti za dešavanja koja je mogla vidjeti cijela Evropa.

Fubalska utakmica između BiH i Grčke odigrana je u petak uveče u Zenici u okviru šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji.

Utakmica je potom odigrana bez golova, a zatim je došlo do eskalacije sukoba.