Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijateljska utakmica

Hadžibegić išao džaba u Portugal?! Gigovića je gledao 77 minuta

gigovic

U 30. minuti utakmice Gudjohnsen nije pogodio mrežu s bijele tačke, ali mu se lopta vratila nakon čega je zabio za vodstvo Islanđana

Fudbalske selekcije Švedske i Islanda odigrale su ve;eras prijateljsku utakmicu na stadionu Algarve. Utakmicu je s tribina gledao i selektor BiH Faruk Hadžibegić.

Island, koji se nalazi u grupi sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za Euro 2024, doživio je poraz rezultatom 1-2.

U 30. minuti utakmice Gudjohnsen nije pogodio mrežu s bijele tačke, ali mu se lopta vratila nakon čega je zabio za vodstvo Islanđana.

Švedska je golom Anderssona u finišu utakmice poravnala na 1-1, a potpuni preokret Šveđanima donio je Ondrejka u 94. minuti utakmice. Podsjećamo, Zmajevi Kavlifikacije za EP otvaraju protiv Islanda u Zenici.

U redovima Švedske od prve minute zaigrao je i Armin Gigović (20), do danas potencijalni bh. reprezentativac koji je jedan od razloga zašto je Faruk Hadžibegić išao u Portugal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Armin Gigovic (@armingigoviic)

Gigović je trenutno na posudbi u Odenseu iz Rostova, a igra na poziciji veznog igrača. No, vrlo vjerovatno neće ostati u Odenseu. Gigovićev ugovor s Rostovom je do ljeta 2025. godine.

Večeras je igrao do 77. minute, kada je zamijenjen. Bio mu je to debi u dresu Šveđana. Dakle, Gigović je vjerovatno izgubljen za našu selekciju… Teoretski još nije, s obzirom da je utakmica bila prijateljska i da nije igrana u terminu FIFA i UEFA, no nakon večerašnje minutaže koju je dobio u Švedskoj teško je očekivati da promijeni dres!

Tračak nade

Sličan slučaj kao Gigović imali smo 2012. godine. Izet Hajrović je tada debitovao za Švicarsku protiv Tunisa u prijateljskoj utakmici van FIFA termina i nakon toga smo odmah reagovali i Hajrovića doveli u dres bh. reprezentacije.