kvalifikacije za ep

Hadžibegić popustio pod pritiskom javnosti?! Rotiraće na tribinama

16796020912587 (1)

Utakmica u Bratislavi počinje u 20,45 sati uz direktan prenost na BHT1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Bratislavi igrati drugo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Protivnik Zmajevima bit će domaća selekcija Slovačke, koja je u prvom kolu iznenađujuće odigrala 0-0 protiv Luksemburga. Podsjetimo, naša selekcija je u prvom kolu bila ubjedljiva protiv Islanda rezultatom 3-0.

U prvoj utakmici priliku da bude u sastavu nije imao dugogodišnji Zmaj i standardan član reprezentacije Miroslav Stevanović. Morala su biti prijavljena 23 reprezentativca, a selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić je pozvao 25 igrača, pa je stoga dva reprezentativca morao poslati na tribine.

Pored povrijeđenog Seada Kolašinca, na tribine je tada poslao i Miroslava Stevanovića.

Nakon velikog pritiska javnosti i medija, a s obzirom da je Stevanović u potpunosti zdrav i spreman za igru, drugačija slika jutros pred duel sa Slovačkom.

Naime, Hadžibegić je u ekipu vratio Stevanovića, a s tribina će večeras utakmicu gledati Jasmin Mešanović. Potvrđeno je to i na zvaničnoj stranici UEFA gdje je objavlje spisak igrača koji će ući u zapisnik. Edin Džeko će definitvno biti u kombinaciji za meč, nakon što je propustio me protiv Islanda zbog bolova u leđima.

Da li će Džeko početi utakmicu sa klupe ili prvih 11, te koliko će biti spreman, morat ćemo sačekati večerašnji susret.

Meč će suditi italijanski sudija Marco Di Bello sa pomoćnicima.

Utakmica u Bratislavi počinje u 20,45 sati uz direktan prenost na BHT1. U preostala dva susreta naše grupe sastaju se Lihtenštajn – Island od 18 sati, te Luksemburg – Portugal od 20 sati i 45 minuta.