Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Zmajeva

Hadžibegić: Rezultat 2:1 bio bi najobjektivniji, fizička sprema nam je veliki problem

Foto: Reprezentacija.ba
Faruk Hadžibegić

“Teški su porazi, teško ih je živjeti, specijalno meni. Nastavlja se borba već od utorka i do kraja kvalifikacija je mnogo vremena”, rekao je selektor Zmajeva

Selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić smatra da je pobjeda Portugala izražena prevelikom razlikom (3:0) u odnosu na zbivanja na terenu stadiona Luz.

Nakon meča šef stručnog štaba Zmajeva je konstatovao:

“Prvo bih čestitao Portugalu na zasluženoj pobjedi. To je kvalitetna ekipa koja nas je kaznila zahvaljujući kvaliteti i iskustvu. Imali smo prilika da damo gol, preko Džeke i Hamulića. Mislim da bi rezultat 2:1 bio najobjektivniji. To je to što mislim za ovu našu mladu ekipu punoj talenta, treba joj iskustvo. Treba nam ovakvih utakmica. Teški su porazi, teško ih je živjeti, specijalno meni. Nastavlja se borba već od utorka i do kraja kvalifikacija je mnogo vremena. Ekipa mi je dala utisak da hoće i može. Veliki nam je problem fizičke spreme, u drugom poluvremenu smo totalno pali na tom planu”, rekao je Hadžibegić za BHRT.

Govorio je izmjenama koje je pravio:

“Pet izmjena sam izvršio zbog pet povreda. Svi su tražili da izađu i imali smo priliku za mlade igrače koji treba da se potvrde. Žao mi je, volio bih da sam imao priliku da ne mijenjam zbog povreda, ali to je naša trenutna stvarnost”, dodaje selektor.

Prokomentarisao je situaciju na tabeli.

“Čim izgubiš utakmicu, ništa ti ne ide u korist. Moramo se što prije oporaviti i do kraja kvalifikacija ima dovoljno vremena”, dodao je Hadžibegić.