Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžibegić se oglasio nakon otkaza: Kaže da mu je žao, da je ostavio homogen tim

hadzibegic reprezentacija zmajevi
Foto: Amer Kajmović/FENA

Odmah po završetku utakmice sam pred svim novinarima i javnošću preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli. Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo, napisao je Hadžibegić

Sada već bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić oglasio se saopćenjem nakon što je raskinuo saradnju s Nogometnim savezom BiH

Nakon užasnog niza rezultata na klupi Zmajeva, jutros je odlučeno da Faruk Hadžibegić više neće biti selektor. Tome je prethodio sastanak Hadžibegića s predsjednikom Nogometnog saveza BiH Vicom Zeljkovićem te direktorom reprezentacije BiH Zvjezdanom Misimovićem.

Dvije strane su dogovorile sporazumni raskid saradnje, a Zmajevi će u septembru imati novog selektora, kada se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Tim povodom Hadžibegić je napisao:

“Sada, kada je i zvanično da u budućnosti neću više sjediti na klupi reprezentacije BiH, želim se zahvaliti svima, a posebno NS BiH na ukazanom povjerenju. Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat koji bi nam otvorio vrata Eura, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, šanse definitivno postoje.

Zahvaljujem se i stručnom štabu, svim članovima staffa, svim uposlenicima saveza koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojima sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos.

Odmah po završetku utakmice sam pred svim novinarima i javnošću preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli. Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo.

Novi selektor će naslijediti jedan homogen i posložen tim sa nekoliko novih imena te mu želim sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu, koji nas očekuje.

Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se isključivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini.

Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila još jednog vatrenog navijača.

Još jednom na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da MOJU BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i naši navijači to itekako zaslužuju”, naveo je Hadžibegić u obraćanju javnosti.