Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

loše vijesti

Hadžibegić zvao Pjanića: “Hoda na štakama”

pjanic povreda

Kvalifikacija za EURO 2024. godine počinju u martu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, doživio je tešku povredu nastupajući za svoj Sharjah u okviru 17. kola prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pjanić je u pokušaju da dođe do lopte ostao ležati na terenu, a odmah je osjetio jake bolove nakon čega se uhvatio za glavu.

Bh. veznjak je potvrdio kako će propustiti martovske utakmice reprezentacije, a sada se oglasio i selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić.

“Razgovarao sam sa Miralemom Pjanićem vise od 15 minuta, a prije nego ćemo obaviti razgovor, pogledao sam i trenutak povrede. Izgledalo je zaista lose. Međutim, prije povrede je imao pola sata zagrijavanja i još 20 minuta utakmice i nadam se da se ne radi o teškoj povredi, zbog koje će dugo izostati sa terena. Naravno, nisam doktor, to su samo moja nadanja, pa ćemo sačekati konačnu dijagnozu”, istakao je Hadžibegić.

“Šteta zaista, jer je Miralem ušao u odličnu formu i ova povreda stiže u neugodan trenutak. U telefonskom razgovoru mi je objasnio da ga jako boli i da hoda na štakama, ali rekao mi je da mora sačekati još dan, dva kako bi obavio detaljan pregled, nakon čega će saznati težinu povrede i dužinu odsustvovanja sa terena. Želim vjerovati da će nam se javiti da dobrim vijestima i da ćemo Mireta imati na raspolaganju. Sačekat ćemo rezultate pregleda, a do tada se možemo samo nadati da povrede nije teška, ne samo zbog reprezentacije, vec i zbog našeg Miralema!”

Kvalifikacija za EURO 2024. godine počinju u martu.

Zmajevi prvi meč igraju 23. marta kada će na Bilinom polju ugostiti Island, dok je tri dana kasnije na rasporedu meč sa Slovačkom.