Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Hadžikadunić: Nećemo ništa kalkulisati, želimo pobjedu!

hadzikadunic (1)

Reprezentacija BiH nakon pet odigranih utakmica zauzima treće mjesto sa šest bodova, dok je Ukrajina druga sa osam bodova i utakmicom više

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Lvivu se priprema za susret s Ukrajinom koji je na rasporedu u utorak.

Reprezentativci BiH će do tog meča imati još jedan trening. Defanzivac Dennis Hadžikadunić ističe da je ekipa spremna za utakmicu.

– I pored određenih problema koje smo imali, prije svega zbog viza za Kazahstan, pripreme su protekle veoma dobro. I mi što smo ostali u Sarajevu smo kvalitetno radili i uspjeli smo da izvučemo najpozitivnije iz svega toga, tako da spremni i u dobrom raspoloženju dočekujemo meč sa Ukrajinom – izjavio je mladi defanzivac.

Vjeruje u pozitivan rezultat u sutrašnjem meču, iako cijeni selekciju Ukrajine.

– Nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat sutra. Ukrajina je definitivno dobra ekipa, sastavljena od kvalitetnih pojedinaca. Mi idemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj naš cilj sutra. Imamo vjeru u naše kvalitete i predstoji nam jak meč. Nećemo ništa kalkulisati, želimo pobjedu – dodao je.

Večeras su na rasporedu službene medijske aktivnosti reprezentacije BiH na Lviv Areni. U 17.45 po srednjoevropskom vremenu zakazana je pres-konferencija, a u 18.30 i zvanični trening.

Reprezentacija BiH nakon pet odigranih utakmica zauzima treće mjesto sa šest bodova, dok je Ukrajina druga sa osam bodova i utakmicom više.