Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

legendarni mostarac

Halilhodžić o Zmajevima: Nemaju tu drskost, nemaju tu ambiciju, šteta zaista

vaha

Tvrdi da danas nema malih i velikih ekipa, ali je ključna stvar u svakoj utakmici dati od sebe 100 posto

Vahid Halilhodžić razočaran je neuspjehom našeg državnog tima u kvalifikacijama za EURO 2020. Dobili smo ga u Parizu, tokom evropske turneje obilaska reprezentativaca Maroka.

Lako je sada pametovati i nakon odigranih utakmica davati svoje komentare, kritikovati i slično. Nisam na izvoru svih informacija, šta i kako, ali ta naša selekcija mora i može bolje – rekao je legendarni Vaha u razgovoru za Dnevni avaz te dodao:

– Ne znam tačno koliko bolje.

Tvrdi da danas nema malih i velikih ekipa, ali je ključna stvar u svakoj utakmici dati od sebe 100 posto.

– Ako u svakoj utakmici nisi 100 posto angažiran, koncentrisan, motivisan… ne možeš ostvariti željeni rezultat. To je tako, svugdje fudbal napreduje. Nema više slabijih ekipa ili selekcija. Kada je 11 momaka maksimalno zainteresovano za igru te kada imaju ambiciju i motivaciju, mogu iznenaditi svakoga.

Vaha tvrdi da naša reprezentacija ima daleko veći kvalitet od trenutnih rezultata.

– Obično Bosna i Hercegovina na strani pruža malo lošije partije i ostvaruje slabije rezultate. Nemaju tu drskost, nemaju tu ambiciju. Vjerovatno im ta naša publika i narod koji ih bodri daju i to neophodno samopouzdanje, ambiciju… tako da su na domaćim terenima mnogo bolji, aktivniji, angažiraniji, oštriji… Međutim, na strani su ta izdanja mnogo bljeđa, a samim tim slabiji su i rezultati. Šteta, zaista, i zbog same naše države, jer tu ima i finih igrača. Fudbal je jedna od rijetkih grana gdje smo svi skupa i gdje se pozitivno govori o našoj Bosni i Hercegovini. Zbog toga mi je još više žao zbog posljednjih rezultata, ali, eto, to je tako.