Hat-trick nezaustavljivog Višće za pobjedu protiv Južne Koreje (VIDEO)

edin visca 223

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici, igranoj danas u Jeonju, pobijedila je Južnu Koreju, rezultatom 3:1, javlja Anadolu Agency (AA).

U veoma dobroj i obostrano otvorenoj utakmici, poveli su gosti pogotkom Edina Višće u 29. minutu. Ni 60 sekundi kasnije poslije solo prodora učesniku predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji izjednačenje donosi Jae Sung-Lee.

Do odlaska na odmor između dva poluvremena BiH ponovo vodi. Igrao se 45. minut kada je Haris Duljević fantastično proigrao Višću, koji je rutinski pogodio za 2:1.

Drugo poluvrijeme otvoreno je blagom inicijativom Korejanaca, ali nakon nekoliko poluprilika na obje strane, izabranici selektora Roberta Prosinečkog ovjeravaju trijumf. U 79. minutu meča Riad Bajić je centrirao sa lijeve strana, a Višća velemajstorskim udarcem iz prve trese mrežu domaćih i postiže hat-trick, prvi u dresu s državnim grbom.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, te je BiH zasluženo pobijedila u posljednjoj provjeri pred septembarski start UEFA-ine Lige nacija, odnosno utakmicu prvog kola u drugoj ligi protiv Sjeverne Irske.

Tri gola Višće:

Najzanimljiviji detalji: