Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Historija sukoba na relaciji igrač – selektor

safet-susic-i-zvjezdan-misimovic11-preview

Još od početaka i prvih mečeva reprezentacije naše zemlje, dešavali su se nesporazumi, kratki spojevi, nesuglasice ili sukobi na relaciji selektor – igrač. Nakon ere Fuada Muzurovića koja je protekla bez skandala, u vremenu Džemaludina Mušovića nije bilo dosadno.

Nezadovoljni statusom bili su Elvir Bolić i Meho Kodro, koji su odbili igrati dok na klupi sjedi bivši as Sarajeva. Sve je trajalo dosta kratko, jer je Mušović ubrzo smijenjen, a postavljen Faruk Hadžibegić. On je odmah u selekciju vratio Bolića i Kodru, ali je zapelo sa Hasanom Salihamidžićem. Ipak male nesuglasice slične aktualnim, otklonjene su nakon utakmice protiv selekcije novinara, na kojoj je Salihamidžić igrao za sedmu silu.

Kod Miše Smajlovića i kasnije Bake Sliškovića nije bilo nezadovoljnih, ali je primjerice dok je šefovao Slišković, Elvir Rahimić odbijao igrati za reprezentaciju. Pod nerazjašnjenim okolnostima debi nije dočekao ni golman Sead Ramović, pozivani su Eldin Jakupović i Haris Medunjanin, ali također nisu zaigrali (Medunjanin kasnije jeste)…

Ćiro Blažević je “kuhao“ sa Safetom Nadarevićem i Zvjezdanom Misimovićem. Nadarević je zakasnio na pripreme za utakmicu protiv Turske u Isatnbulu, pa je odstranjen, te nekoliko mjeseci kasnije ipak vraćen. Sa Misimovićem su se problemi pojavili na samom kraju. Blažević je tvrdio da je Miske iscenirao povredu zbog koje nije igrao revanš baraža protiv Portugala. Misimović je bio poručio da će u slučaju da Ćiro ostane na kormilu odbijati pozive, ali Blažević ipak nije ostao. U njegovoj eri pozive je ignorisao i Saša Papac.

Sanjin Prcić je i prije debija nezadovoljan ignorisanjem od strane Safeta Sušića bio poručio da se neće odazivati, da bi kasnije selektor i tadašnji fudbaler Rennesa zakopali sjekire. Ervin Zukanović je također bio kategoričan da se neće odazivati Sušiću, nakon Svjetskog prvenstva na koje ga nije poveo.

Sušić je imao varnice i sa Zvjezdanom Misimovićem, koji nije bio zadovoljan zbog sjedenja na klupi na nekim utakmicama. Asmir Begović jedno vrijeme nije dolazio na okupljanja i kod Sušića, ali se kasnije predomislio, pa je na nekim utakmicama bio rezerva Kenanu Hasagiću.

Kod Mehmeda Baždarevića nije bilo nezadovoljnih… Kod Prosinečkog je krenulo s Begovićem.