Reprezentacija

oporavak u teretani

Hoće li Džeko zaigrati u subotu? Jučer je radio sa Seferovićem i Hadžibajrićem u teretani

10/11/2021
Seferović, Hadžibajrić i Džeko / FOTO: Instagram / @team_pfhsc

Neizvjesno je hoće li se napadač Intera oporaviti do subote kada je na rasporedu utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske (od 15 sati)

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, zbog povrede je ranije završio nedjeljni gradski derbi protiv Milana (1:1).

Nakon detaljnih pregleda dijagnosticirano mu je oštećenje mišića zadnje lože natkoljenice i prema tome je uključen program fizikalne terapije.

Neizvjesno je hoće li se napadač Intera oporaviti do subote kada je na rasporedu utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske (od 15 sati).

Džeko je jučer započeo proces oporavka, uz nadzor fizioterepeuta Ismara Hadžibajrića i kondicionog trenera Almira Seferovića.

Trening je odradio u centru za oporavak Pro-Fit Health Strength & Conditioning (PFHSC).

“Danas nam je veliku čast svojom posjetom ukazao Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH, najbolji strijelac u istoriji reprezentacije BiH, i prvi igrač na svijetu, koji je u tri od pet najjačih evropskih fudbalskih liga dao 50 ili više golova, igrajući za Wolfsburg, Manchester City i Inter. Reprezentaciji želimo mnogo sreće u nastavku kvalifikacija“, poručili su na Instagram stranici PFHSC.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.