Reprezentacija

Reprezentativac BiH

Hotić: Svjesni smo svojih kvaliteta, možemo pobijediti Sjevernu Irsku

05/10/2020

Ovaj ofanzivni igrač, povratnik u dres bh. selekcije, očekuje pobjedu u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske

Reprezentativac BiH Dino Hotić, nogometaš belgijske ekipe Cercle Brugge, našao se na spisku selektora reprezentcije BiH Dušana Bajevića za oktobarski kvalifikacijski ciklus.

Ovaj ofanzivni igrač, povratnik u dres bh. selekcije, očekuje pobjedu u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

– Ponosan sam što sam ponovo dio reprezentacije. Daću sve od sebe na treninzima da se pokažem u najboljem svjetlu. Veoma brzo nam dolazi utakmica sa Sjevernom Irskom. Mi smo svjesni svojih kvaliteta i ako budemo na najvišem nivou vjerujem da nećemo imati problema i da ćemo ostvariti pobjedu – izjavio je Hotić.

Hotić se osvrnuo i na utakmice u UEFA Ligi nacija protiv Nizozemske i Poljske.

– Nakon toga ne očekuje nas ništa lakši zadatak u Ligi nacija. Nizozemska i Poljska su veoma dobre ekipe s vrhunskim igračima. Mi se možemo nositi sa svakim tako da očekujem kvalitetne utakmice. Siguran sam da će publika imati šta da vidi u predstojećim susretima – zaključio je Hotić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.