Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EURO

Hrvatska slavila u Armeniji i vratila se na vrh tabele

reprezentacija hrvatska HNS
Foto: Hrach Khachatryan/Pixsell

Hrvatska sada ima 10 bodova iz četiri susreta. Isti broj bodova, ali uz susret više odigran, ima i druga Turska, dok je Armenija treća sa sedam bodova iz pet susreta

Hrvatska nogometna reprezentacija zasjela je na vrh ljestvice grupe D kvalifikacija za odlazak na EURO 2024. 1-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Armenije u Erevanu.

Strijelac jedinog pogotka bio je Andrej Kramarić u 13. minuti.

Hrvatska je na terenu stadiona u Erevanu igrom pokazala koliko je kvalitetnija od Armenije, a pozitivan pristup nagrađen je već u 13. minuti. Modrić je izveo udarac iz kuta, lopta se odbijala od nekoliko igrača u kaznenom prostoru dok nije došla do usamljenog Kramarića koji ju je s dva metra usmjerio u mrežu.

Linijski je sudac podigao zastavicu označivši zaleđe, no nakon dvije minute pregledavanja snimke ustanovljeno je kako je lopta do Kramarića stigla odbivši se od domaćeg braniča pa je francuski sudija Turpin pokazao na centar.

U nastavku susreta Hrvatska je stvorila još niz prilika, ali što zbog nepreciznosti, a što zbog odličnih reakcija vratara Čančarevića rezultat se više nije mijenjao.

Hrvatska sada ima 10 bodova iz četiri susreta. Isti broj bodova, ali uz susret više odigran, ima i druga Turska, dok je Armenija treća sa sedam bodova iz pet susreta. U grupi su još Wales s četiri i Latvija bez bodova. Te dvije reprezentacije igrat će od 20.45 sati u Rigi.

Hrvatska će sljedeći dvoboj u kvalifikacijama imati 12. listopada kada će u Osijeku dočekati Tursku, prenosi Hina.