Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sportske novosti

Hrvatski mediji ismijavaju Hadžibegića: BiH treba trener koji se ne sjeća spačeka

hadzibegic luks
FOTO: NSBiH

Osim što je omalovažio Edina Džeku, Seada Kolašinca, Amara Dedića…, dao je priliku medijima u susjedstvu da ga ismijavaju

Ne mogu Formulu 1 pobijediti sa spačekom. Ovu rečenicu ispalio je Faruk Hadžibegić, tada još selektor reprezentacije BiH, nedugo nakon debakla od Luksemburga na Bilinom polju (0:2).

Osim što je omalovažio Edina Džeku, Seada Kolašinca, Amara Dedića…, dao je priliku medijima u susjedstvu da ga ismijavaju.

Izgledao izgubljeno

– Faruk Hadžibegić je nakon poraza od Luksemburga izgledao upravo onako kako mu je izgledala ekipa sat-dva prije: pogubljeno, nervozno, bez ideje i posvađan sa svima oko sebe. Hadžibegić je bivši nakon samo četiri utakmice koje je vodio, a ko će ga zamijeniti?

Bolje je pitanje, ko ga želi zamijeniti? Reprezentacija koju ostavlja u nasljedstvo žudi za remontom, ali isto tako nema dovoljno velik bazen igrača da se potpuno restartuje. No ono što joj definitivno ne treba je još jedan selektor tipa Hadžibegić, nogometni mastodont kojeg je vrijeme davno pregazilo.

Njoj treba moderni trener, s autoritetom i modernim shvatanjem nogometa, a ne trener koji je učio nogomet dok ti je poziciju određivao broj dresa. Parafrazirajući sada već famoznu Hadžibegićevu izjavu (“Ne možeš Spačekom osvojiti Formulu 1”), Bosni i Hercegovini treba trener koji se ne sjeća Spačeka – pišu Sportske novosti.

Sramota protiv Luksemburga

– S obzirom na to da se i dalje u vezu s reprezentacijom dovode isti, zastarjeli, nogometno ili stvarno, stručnjaci iz BiH i regije, bojimo se da se tu ništa neće promijeniti još dugo vremena.

Za kraj, Sportske novosti su se dotakle i Hadžibegićevog učinka protiv Luksemburga:

– Luksemburg je i dalje ekipa iz treće evropske lige i ozbiljne reprezentacije bi je morale pobjeđivati. Pogotovo na svom terenu. No Faruku Hadžibegiću uspjelo je za rukom dva puta izgubiti od Luksemburga i to oba puta kada je bio domaćin. Osim ovog poraza u Zenici prošlog utorka (0:2), to mu je pošlo za rukom i u oktobru 2020. kada je vodio Crnu Goru i izgubio u Podgorici s 1:2. Zanimljivo da je i tada strijelac za Luksemburg bio Danel Sinani.