Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Sami smo krivi što nismo otišli na EURO”

Ciaran Clark ibisevic

Vedad Ibišević, fudbalski reprezentativac BiH i prvotimac berlinske Herthe istakao je da mu je neuspjeh u baražu i neodlazak na EURO 2016 u Francuskoj teško pao, te smatra da je u dvomeču baraža sa Republikom Irskom još jednom propuštena velika prilika da BiH zaigra na evropskom prvenstvu.

Podsjetimo, BiH je u novembru ove godine odigrala 1:1 u Zenici i izgubila 0:2 u revanšu u Dublinu, čime se oprostila od sna da se po prvi put plasira na EURO.

“Odgovornost za neuspjeh preuzimam zajedno sa svojim saigračima iz reprezentacije jer ovoga puta smo u baražu imali protivnika po mjeri. Zbog neuspjeha možemo kriviti samo sebe i nikoga drugog. Međutim, to je sport. Iz svega treba izvući pouke i u naredni kvalifikacioni ciklus ući još jači i spremniji za nove izazove”, kaže Ibišević.

Sjajni bh. napadač je ljetos u finišu prelaznog roka odlučio dres Stuttgarta zamijeniti onim berlinske Herthe. Za njega je to četvrti njemački klub za koji igra, a ispostavilo se da je dolazak u Berlin bio pravi potez.

“Dolazak u Herthu je zahtjevao period adaptacije, kako za mene tako i za moju porodicu. Izgleda da je taj period iz nas. Dobro se snalazim po gradu, ali i u klubu. Izborio sam mjesto prvotimca i ponovo dajem golove. Za naše dobre igre ove sezone glavni razlog je sjajna atmosfera koja vlada unutar ekipe. Zato i postižemo rezultate koji su iznad svih očekivanja. Naš osnovni cilj pred start Bundeslige bio je da klubu osiguramo stabilan status u domaćem takmičenju. Međutim, sada smo u samom vrhu tabele i naravno da ćmo pokušati tu ostati. Najviše slobodnog vremena, osim sa mojom porodicom, provodim sa saigračem Salomounom Kalouom, koji je nekada nosio dres Chelseaja”, rekao je Ibišević za produkciju Red Bull.

Ibišević je ove sezone odigrao osam utakmica i postigao četiri gola. Hertha se nakon 15 odigranih kola nalzi na četvrtom mjestu bundesligaške tabele sa 26 bodova.