Irci sretni otišli kući: Gol u Zenici od velike važnosti

2305074_w1

Reprezentativci Republike Irske nakon 1:1 u prvoj utakmici baraža za EURO 2016 protiv BiH ističu zadovoljstvo činjenicom što su uspjeli postići gol u gostima, koji bi se po njima mogo pokazati kao ključan. Golmana Darrena Randolpha irski mediji okarakterisali su kao jednog od junaka sinoćnjeg ogleda u Zenici.

Randolphova odbrana u 60. minuti, kada je Senad Lulić iznenada izbio sam ispred njega, pokazala se kao jako važan detalj utakmice, smatraju Irci.

“Ne mogu reći da smo ih se plašili, ali sada smo igrali s njima i osjećamo da ih znamo te šta možemo očekivati u revanšu. I dalje moramo raditi naporno, posebno kada se uzme u obzir kvalitet koji protivnik posjeduje. Imamo tu prednost gola na strani, koju ćemo nadam se u ponedjeljak uspjeti iskoristiti”, rekao je Randolph i nastavio:

“Da nam je neko ponudio prije utakmice u Zenici rezutlat 1:1 sa oduševljenjem bi ga prihvatili. Važno je da i u revanšu budemo revnosni kao u prvom ogledu. Sve dok ne ugrožavaju naš gol dobro je da imaju posjed lopte. Cijelo vrijeme su oni dominirali u posjedu, ali momci su bili sjajni u defnazivi i otklonili su gotovo sve prijetnje. Naši defnazivci nisu im dozvoljavali da me previše ugroze, nadam se da ćemo to ponoviti i u Dublinu pred našim navijačima.”

Seamus Coleman je u odsustvu Johna O'Shea, Shanea Longa i Jona Waltersa na travnjaku u Zenici bio prva zvijezda Irske. No, ispred svoje dobre partije stavio je dvojicu centralnih odbrambenih igrača Richarda Keogha i Ciarana Clarcka.

“Moraš se dobro braniti, pogotovo kada igrate na ovako teškom gostujućem terenu. Keogh i Clarck bili su odlični i praktično nam dali mogućnost da postignemo taj jako važan gol u gostima. Nažalost, brzo smo primili izjednačujući, ali da nam je neko prije utakmice ponudio ovakav ishod prihvatili ga bez puno razmišljanja. Imamo taj gol na strani. Istina malo smo razočarani što nismo pobijedili, ali moramo biti pozitivni jer smo ispunili naš cilj u Zenici”, kazao je Coleman.

I reprezentativci Republike Irske i BiH oko 11 sati su sa aerodroma u Sarajevu otputovali ka Dublinu. Revanš susret baraža za EURO 2016 odigraće se 16. novembra na dublinskom Aviva stadionu sa početkom u 20,45 sati po bh. vremenu (19,45 po lokalnom).