Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irci traže 1.400 ulaznica za svoje navijače u Zenici

bilino polje stadion

Interes za utakmice BiH i Irske pobuđuju ogroman interes navijača BiH i Republike Irske. Podsjećamo prva utakmicu u Zenici igra se 13. novembra, a uzvrat je u Dublinu tri dana kasnije.

Nogometni savez Irske podnio je zahtjev da se njihovim navijačima omogući 10 posto ulaznica od kapaciteta stadiona Bilino polje, no prema propisima, sleduje ih samo pet posto, odnosno 700 karata.

[yuzo_related]

Nogometni savez BiH za utakmice Zmajeva na Bilinom polju u prodaju pušta oko 12.000 ulaznica, a u direktnoj prodaji naći će se samo 7.000. Iz MUP-a ZDK navode kako oni nisu dobili nikakav zahtjeva za povećanje broja ulaznica koje NSBiH distribuira za utakmice reprezentacije na Bilinom polju.

– U ovom trenutku prema nama još nije bilo nikakvog zahtjeva da se poveća broj ulaznica za utakmicu, ali ako do toga dođe o tome će odluku donijeti Štab za organizaciju i sigurnost utakmice. U svakom slučaju male su šanse da na stadionu bude veći broj navijača bilo koje reprezentacije nego što je to sada bila praksa, jer bi se narušila sigurnosna struktura organizacije, rekao nam je za Dnevni list direktor policije Semir Šut.

– Mi se nećemo miješati u eventualnu odluku Saveza da iz ukupne kvote od 12.000 poveća broj ulaznica za potrebe navijača Irske, ali moramo znati kako i gdje bi bili smješteni na stadionu Bilino polje. Na prošloj utakmici velškim navijačima je bilo lijepo i sigurno su se osjećali u Zenici i BiH, a želimo da tako bude i irskim navijačima, dodao je Šut.