selektor reprezentacije bih

Ivaylo Petev iscrpljen napustio stadion, proživljava teške trenutke

ivaylo petev – nsbih (1)

Petevu je, inače, izvršni odbor dao zadaću da osvoji pet bodova u ovom ciklusu. On je to već sada ispunio, pa se očekuje da sa remijem i pobjedom zasjedne na čelnu poziciju Lige nacija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv selekcije Crne Gore u Podgorici (1-1) u okviru trećeg kola Lige nacija.

Nakon utakmice, selektor bh. reprezentacije Ivaylo Petev je vidno iscrpljen napustio stadion u Podgorici. Selektor proživljava vrlo teške trenutke. Emotivno je proživio utakmice na klupi Zmajeva. Nakon remija u Podgorici, Petev je pokušao provrtiti film svih dosadašnjih utakmica.

Zastao je i rekao: “Vrlo mi je teško”, očekivalo se da će zaplakati u tom trenutku, pišu Sportske.ba.

Pogledao je prema igračima, koji su jedan po jedan izlazili iz zone i rekao: “Oni su najbolji dio tima, oni su ponos Bosne i Hercegovine. Sretan sam što vodim ovakvu karakternu ekipu.”

Na pres konferenciji je još dodao:

„Čestitam momcima na zalaganju u večerašnjoj utakmici. Imali smo kontrolu igre većim dijelom meča i imali više šansi. Nažalost, nismo dali još neki gol i na kraju smo podijelili bodove. U Finskoj smo imali sreće, večeras nismo. Idemo dalje, napravićemo neke promjene i pokušati da pobijedimo Finsku. Napravili smo grešku kod gola. Imali smo nesreću da se lopta odbije i promijeni smjer iako šut nije bio jak. Međutim, takve stvari se dešavaju.”

Petevu je, inače, izvršni odbor dao zadaću da osvoji pet bodova u ovom ciklusu. On je to već sada ispunio, pa se očekuje da sa remijem i pobjedom zasjedne na čelnu poziciju Lige nacija.

Naredni meč Bosna i Hercegovina igra sa Finskom 14. juna na Bilinom polju.