Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivica Osim: Amar je zreo za selektora

ivica-osim-10

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 10. novembra trebala bi dobiti novog selektora. U konkurenciji za klupu bh. selekcije su Meho Kodro, Robert Prosinečki i Amar Osim.

Upravo Amara mnogi vide kao glavnog kandidata, a njegov otac Ivica, član radne grupe Nogometnog saveza BiH koja će voditi glavnu riječ u izboru Baždarevićevog nasljednika, u intervjuu za „Sportske novosti“ dotakao se upravo ove teme, rekavši kako je njegov Amar zreo za selektora.

– Amar je samo jedan od kandidata. Uvjete ima, pričati zna kad zatreba, ima i iskustvo, zreo je. Ako je pravi, neka bude, ne zbog prezimena – rekao je Ivica Osim.

Legenda bh. nogometa prokomentirala je i prethodne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

– Ne da smo mogli, nego smo se morali plasirati na SP, ako se smije tako reći. Publiku smo uvjerili da smo jaki, pa ispade ne smijemo ni od koga izgubiti. U našim svim zemljama postalo je pravilo ko je otišao vani da vrijedi. Kada se igra za reprezentaciju, odnos para i kvaliteta je u raskoraku, kod nas bi i Lionel Mesi (Messi) umro. Edina Džeku i Miralema Pjanića naša raja tako gleda, kroz to koliko su zaradili – zaključio je Osim.