povratnik u zmajeve

Jajalo poslije dvije godine opet u dresu BiH: Atmosfera je sada puno bolja

jajalo

Jajalo je do sada odigrao sedam utakmica za reprezentaciju BiH

Mate Jajalo, fudbaler italijanskog Udinesea za fudbalsku “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 2016. godine protiv Belgije, a sada se našao na spisku selektora Roberta Prosinečkog za duele kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Grčke čime je izuzetno zadovoljan.

“Činjenica je da sam igrao drugu ligu i bio sam svjestan da me je to zasigurno udaljilo iz kruga reprezentativaca. Međutim, u nogometu se ne može raditi ono što neko hoće, tako da sam i ja uprkos prilikama da negdje odem, na insistiranje predsjednika ostao u Palermu. Nakon isteka ugovora, otvorile su se druge mogućnosti, potpisao sam za prvoligaški klub u Italiji i smatram da su me igre na tom nivou vratile u krug reprezentativaca”, rekao je za zvaničnu stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) Jajalo, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) istakao:

“Pratio sam sve vezano za reprezentaciju i naravno bh. ligu. Ovdje vidim dosta mlađu ekipu i pozitivniju atmosferu, što je jako dobro”.

Na pitanje očekuje li minutažu u subotnjem meču sa Finskom, odnosno tri dana kasnije sa Grčkom, Jajalo je odgovorio:

“Svako od nas ko je ovdje priželjkuje da bi mogao nastupati. Znam da moram dati sve od sebe, nametnuti se, a selektor će odlučiti ko će igrati. Mogu reći da mi je uvijek godilo kad dođem na okupljanje, jer ovdje su najbolji od igrača koje imamo. Sretan sam što sam ponovo tu, posebno sada sa ovom mladom i jako pozitivnom ekipom. Ovdje se čovjek može samo dobro osjećati.”

Jajalo je do sada odigrao sedam utakmica za reprezentaciju BiH koja će u subotu, 12. oktobra, na zeničkom stadionu “Bilino polje” od 18 sati igrati susret sedmog kola grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske. Tri dan poslije BiH će biti gost Grčke u Atini.

Poslije šest odigranih kola prva u grupi “J” je Italija s maksimalnih 18 bodova. Slijede Finska 12, Armenija devet, BiH sedam, Grčka pet i Lihtenštajn s osvojenim bodom.