Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Januar i februar će donijeti transfere nekoliko bh. reprezentativaca

BEGOVIC

Pred nama je zimski prijelazni rok u kojemu će bez sumnje nekoliko aktualnih i potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine promijeniti sredinu. Prvi koji se na takav potez odlučio je defanzivac Ognjen Vranješ koji je iz Tomska nedavno prešao u grčki AEK.

Na transfer bi se tokom zime mogli odlučiti i Asmir Begović za koga su interesovanje pokazali West Ham, Stoke i Anderlecht. On ne može biti zadovoljan statusom u Chelseaju s obzirom da je tokom 2016. branio na samo pet mečeva u Premiershipu.

Bild tvrdi da bi i Emir Spahić kao višak mogao napustiti HSV, dok je jedan od najtraženijih fudbalera na svijetu u ovom trenutku Sead Kolašinac iz Schalkea. Njega bi u svom timu rado vidjeli Liverpool, Manchester City, Bayern, Stoke, Inter i Roma.

Nezadovoljan statusom u Stuttgartu je i Toni Šunjić, dok je Edin Višća meta Fenerbahcea i Besiktasa.

Uz Kolašinca i Višću najtraženiji bh. fudbaler u ovom trenutku je Milan Đurić koji će gotovo sigurno napustiti Cesenu. On bi mogao preći u Lokomotiv, Bordeaux, Montpellier ili Malatyaspor. U potrazi za klubom su Semir Štilić i Sejad Salihović.

Od potencijalnih reprezentativaca sredinu bi mogao promijeniti Riad Bajić za koga su zainteresovani Galatasaray i Besiktas.