Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pred meč s lihtenštajnom

Jesu li osmjesi Miloševića i Zeljkovića najava kraja crne serije koja traje šest godina?

Zeljković i Milošević
Foto: NSBiH

Lihtenštajn je jedna od dvije selekcije koju je BiH savladala u prvih šest kola

Zmajevi su večeras na Rheinpark stadionu u Vaduzu odradili službeni trening pred sutrašnji meč protiv Lihtenštajna.

Reprezentativce su na treningu posjetili predsjednik NSBiH Vico Zeljković zajedno sa direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem, potpredsjednicima Irfanom Durićem i Ivanom Beusom i generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem.

Lihtenštajn je jedna od dvije selekcije koju je BiH savladala u prvih šest kola.

Interesantan podatak je da bh. nacionalni tim već dvije godine ne zna za pobjedu u gostima, a Lihtenštajn djeluje kao idealna šansa za prekid crne serije.

Uoči treninga održana je press konferencija bh. tima na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektor Savo Milošević i reprezentativac Amar Dedić.

Foto: NSBiH

Milošević je između ostalog rekao:

„Zadovoljan sam radom igrača na pripremama. Ovi momci su fenomenalni i veoma profesionalni. S obzirom na dosadašnje rezultate moramo da se borimo, sutra počinje novi ciklus. Moramo dati maksimum i shvatiti ovu utakmicu ozbiljno. Mart je najbitniji, ali moramo dati maksimum, probati da budemo najbolji što možemo do baraža.“

Dedić je prokomentarisao sutrašnjeg protivnika:

„Sve ekipe se bore, to smo od Lihtenštajna vidjeli i u Zenici. Nije lako igrati protiv ovakvih ekipa koje se brane, a onda čekaju šanse na prekide i kontranapade. Zato moramo pružiti maksimum i biti skoncentrisani od prve do zadnje minute.“

Foto: NSBiH

Utakmica Lihtenštajn-Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 20:45 sati.